Saç ekimi, saç köklerinin ‘verici bölge’ olarak adlandırılan vücudun bir kısmından, ‘alıcı bölge’ olara  kullanılır. Bu minimal invaziv prosedürde, saç dökülmesine genetik olarak dirençli (başın arkası gibi) saç köklerini içeren greftler, kel kafair kısmından, ‘alıcı bölge’ olarak bilinen vücudun kel veya kelleşmiş bir bölgesine alındığı cerrahi bir tekniktir.  genetik olarak dirençli (başın arkası 

Dhi Tekniği Saç Ekimi

DHI tekniği saç köklerinin donör alanından alınarak direkt ekim yapılacak bölgeye uygulanmasıdır.DHI tekniğinde donör alanından alınan saç kökleri özel ince uçlu kalemlerin içine yerleştirilir ve kanal açılmadan direkt ekim yapılacak bölgeye nakledilir. DHI tekniğinde saç kökleri direkt ekim bölgesine uygulandığı için kanama minimum seviyededir ve iyileşme daha hızlıdır. Tıraşsız ekim için uygun olan bu teknik operasyon sonrası estetik kaygı yaşayanlar için uygun bir tercihtir.

Operasyon yine lokal anestezi ile yapılabileceği gibi sedasyon tekniğiyle de yapılabilir, acı hissi minimum seviyededir. İşlem diğer ekim işlemlerine göre daha uzun sürebilir.

Hairof Diyarbakır, hastalarına gerçekçi sonuçlar sunar. Uzman ekibimiz tarafından hastalara kök sayıları ve alınacak sonuç konusunda doğru bilgi verilir. Saç ekimi operasyonundan önce uzmanlar tarafından saç ekimi planlaması yapılır. Her ne kadar işlem estetik bir operasyon olup sizin ne istediğiniz önemli olsa da uzmanınızın tavsiyelerini göz önünde bulundurmak en doğal görünümü elde etmek için doğru bir tercih olacaktır. Planlama aşamasındaki en önemli noktalardan biri hastanın, baş ve alın bölgesi değerlendirilerek yüze en uygun saç çizgisi oluşturulmasıdır. Saç kökleri kalitesi incelenerek hastaya en gerçekçi sonuç sunulur.

Saç ekimi operasyonun alanında profesyonel uzmanlar tarafından yönetilmesi en önemli adımdır. Hairof Diyarbakır, hastalara operasyonun başarısını doğrudan etkileyen bu kriterler konusunda garanti sunmaktadır. Hairof Diyarbakır’ de DHI tekniği ile saç ekimi; hijyenik koşullarda ve operasyonun tüm aşamalarında deneyimli uzmanların gözetimi ile yapılır. Operasyonda kullanılan tüm ekipmanlar steril ve tek kullanımlıktır. Tedavi sürecince hastalara daima gerçekçi yaklaşımlarda bulunulur ve detaylı bilgilendirme yapılır.

Hairof Diyarbakır bugüne kadar dünyanın dört bir yanından yüzlerce hastaya
DHI tekniğiyle Saç ekimi uygulamış, başarılı sonuçlar ve olumlu geri bildirimler almıştır.

Saç ekiminizi birlikte planlayalım ━━━━━━━━━━━━━ veya sorularınız için ekibimize yazın:

Saç kaybı, beslenme ve bakım gibi çevresel koşullara bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi alopesi (saçkıran) veya hormon düzensizliği gibi çeşitli sağlık problemleri de yoğun saç kaybına neden olabilir. Özellikle erkeklerde saç kökleri testosteron hormonuna aşırı duyarlıdır ve bu durum yaşla birlikte hormon düzeyindeki azalmaya bağlı olarak saç dökülmesinde artışa yol açar. Hemen her yaştan bireyi etkileyebilen bu problemin çözümüne yönelik farklı tedavi yöntemleri geliştirilmiş ve kellik olarak adlandırılan kalıcı saç kaybının tedavisi için yalnızca saç ekimi uygulamasının etkinliği kabul edilmiştir. İlk saç ekiminin uygulandığı 1939 yılından bugüne yapılan pek çok çalışma ile uygulama standartları geliştirilmiş ve bu sayede kalıcı saç kaybının tedavisi mümkün hale gelmiştir. Günümüzde yaygın olarak uygulanan follicular unit extraction (FUE) ve direct hair implantation (DHI) gibi saç ekimi yöntemleri, alanında deneyimli klinisyenler tarafından uygulandığında son derece başarılı sonuçlar verebilir. Diğer yöntemlere göre pek çok avantajı bulunan DHI saç ekimi, son yıllarda en sık tercih edilen yöntemlerden biridir.Direct hair implantation olarak adlandırılan DHI saç ekimi yöntemi gerek iyileşme süresinin kısalığı, gerekse tek seansta çok sayıda saç ekimi gerçekleştirebilme olanağı açısından en avantajlı yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Deride bulunan saça ve sağlıklı köklere zarar vermeden saçsız bölgeleri yoğunlaştırarak kapatmayı hedefleyen bu yöntem sayesinde çok daha sık ve doğal görünüme sahip bir saç ekim işlemi gerçekleştirilir. İşlem öncesinde saç kökleri yüksek çözünürlüğe sahip görüntüleme cihazları ile detaylı olarak incelenir. Kişinin saç tipi, sağlıklı saç köklerinin durumu, mevcut saç sıklığı ve dökülme şiddeti, donör olarak belirlenen alanın özellikleri saptanır ve saç ekimi yapılacak bölgenin genel durumu detaylı olarak muayene edilir. Daha sonra kişiye en uygun olan saç ekimi tasarlanır ve lokal anestezi uygulamaları ile işlem başlatılır.

DHI saç ekimi yönteminde genellikle kişinin ense bölgesinden alınan saç kökleri tercih edilir. Son derece gelişmiş teknolojik cihazlardan biri olan mikromotor cihazı ile ense kökünde yer alan sağlıklı saç kökleri özenle çıkarılır. Daha sonra çıkarılan saç kökleri özel bir solüsyon içerisine konulur ve bu sayede her bir saç kökünün canlılığını koruması sağlanır. Verici bölgeden köklerin çıkarılması işlemi tamamlandıktan sonra saç ekiminin gerçekleştirileceği bölgeye anestezi uygulanır ve ekim işlemi başlatılır. DHI öncesinde kişiye uygun saç tasarımının yapılması son derece önemlidir. Bu sayede yeni saç kökleri, her bir saçın çıkış yönüne uygun şekilde yerleştirilir ve doğal saç yapısı korunmuş olur. Daha sonra mikro uçlar aracılığıyla güvenli bir şekilde çıkarılan sağlıklı kökler saç kaybının yaşandığı alanlara direkt olarak ekilmeye başlanır. Saç ekimi öncesi saçsız bölgede kanal açma gibi zorlu girişimlere gerek duyulmayan DHI yöntemi sayesinde hem başarılı sonuç için gereken seans sayısı azalır hem de işlem sonrası yara gibi doku hasarı görülmez, iyileşme süresi büyük oranda kısalır. Bu durum işlemden sonra saç ekimi yapılan bölgede enfeksiyon gelişme riskini de azalttığı için DHI yöntemi en güvenilir saç ekimi yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte işlemden sonra pansuman ve özel bakım gerekliliği bulunmadığı için hastanın günlük yaşantısına hızlı şekilde dönmesi sağlanır. Pek çok açıdan avantajı bulunan bu yöntem sayesinde doğal görünümlü, güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmak; genetik veya stres gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan saç kaybı problemini tamamen kontrol altına almak mümkündür.DHI saç ekimi uygulaması minimal de olsa invaziv bir girişim olduğundan uygulamanın steril ortamda yapılması son derece önemlidir. Uygun olmayan koşullarda gerçekleştirilen saç ekimi sonrasında saçlı deride enfeksiyon meydana gelebilir. Bu durum hem uygulamanın başarısını hem de kişinin sağlığını riske atan ciddi komplikasyonlardan biridir. Dolayısıyla saç ekimi uygulaması için güvenilir kliniklerin tercih edilmesi gerekir. Bununla birlikte saç ekimi işleminden sonra saçlı deride meydana gelen kızarıklık, hassasiyet, kaşıntı, kabuklanma gibi durumlar 1-2 hafta süresince normal kabul edilir. Bu semptomlar işlem uygulanan derinin sağlıklı iyileşme sürecinde görülen normal bulgulardır. Ancak iki haftayı geçkin süre boyunca devam eden kızarıklık ve hassasiyet durumları mevcut bir enfeksiyon tablosunun belirtisi olabilir.

Bunun yanı sıra saç ekimi operasyonlarında başarı oranı işlemi uygulayan klinisyenin deneyimi ile birlikte uygulama merkezinin donanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kullanılan cihazların yeterliliği, uygulamayı gerçekleştirecek olan klinisyenin deneyimi, mevcut teknik hakkında yeterli bilgi sahibi olup olmadığı gibi pek çok etken, DHI saç ekimi yönteminin başarısını doğrudan etkileyen önemli faktörlerdir. Bu nedenle saç kaybını durdurmak, kalıcı saç kaybı (kellik) durumunu kesin olarak çözüme ulaştırmak, son derece doğal görünüme sahip bir saçlı deriye sahip olmak, kısa seans sayısı ile hızlı şekilde çözüme ulaşmak ve enfeksiyon gibi komplikasyon risklerini en aza indirmek isteyen kişilerin DHI saç ekimi yöntemi için güvenilir merkezlere başvurması, alanında uzman klinisyenlerden oluşturulmuş ekipleri seçmeye özen göstermesi gerekir.

DHI tekniği, FUE’den farklı olarak donör bölgesinden alınan saç foliküllerinin ekilecek bölgeye implanterle kanal açılmadan ekilmesi şeklinde gerçekleştirilen bir yöntem olarak açıklanabilir. Çok ince, silindirik ve keskin bir yapıya sahip olan Implanter/Choi iğnesi bir kanal şeklindedir ve saçlar bu kanal boyunca sürülerek iğneye yerleştirilir.Cholimplanter kalemiyle yapılan saç ekiminde, saç fölikülleri kalem içine özenle teker teker yerleştirilir, asistanlar bu işlemi yaptıktan sonra ekim için saç köklerini uzman doktora verir.

Doktor da saç köklerini 40-45 derecelik açılarla eker, bunun dışında bir başka nokta da kişinin önceki saçlarının gösterdiği yöne uygun yapılmasıdır.

Choi iğnesine yerleştirilen saç kökleri açı ve yön belirlendikten sonra iğnenin itme özelliğiyle ekim yapılır; operasyonda 2 ila 6 arasında Choi kalemi ile 15-16 arasında Choi ucu kullanılır, kalem uçları farklı ölçülerde olabilir bunu kişinin saç kökü ve kalınlık yapısı belirler.Bu yöntem ilk kez Kore Kyungpook Üniversitesi’nde uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Choi kalemiyle saç ekimine her hastanın uygun olmadığı görüşüne varılmıştır.

Buna ince telli ve kıvrımlı saç köklerinin implanter ucuna yerleştirilmesi ve ekim sırasında zarar görmesi gösterilmiştir. Sonrasında yapılan çalışmalarda sadece Asyalılara özgü kalın saçlı kişilerde değil daha genel saç tiplerine uygun implanter kalemi üretilmiştir. Bugün kullanılan implanter kalemi 0,64 mm ile 1,0mm arasındadır.

Bugün gelinen noktada bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında güvenli şekilde Choi uçlarıyla da operasyon yapılmaktadır.

Bu yüzden uzmanlaşmış kliniklerde Choi uçlarıyla yapılan saç ekiminde, etkili, öngörülebilen doğal görünümlü saçlar ele edilmektedir.DHI saç ekimine uygun olan kişiler belirlemesi, kapsamlı bir muayeneden sonra belirlenmektedir. Bu nedenle saç ekimi yaptırmaya karar veren kişilerin mutlaka alanında tecrübeli bir doktora muayene olarak saç ekimi için uygun olup olmadığını öğrenmesi gerekmektedir.

DHI saç ekimi için uygun olup olmadığınız belirlenirken öncelikle  mevcut skalanız belirlenmektedir. Özellikle saç kökü derinliğiniz ve saç kalınlığınız, DHI yöntemi ile saç ekimi yapılıp yapılamayacağı noktasında belirleyici olacaktır. Bunun yanında genel sağlık durumunuzun elverişli olması ve 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

Saç ekimi, diğer adıyla saç nakli işlemi; her iki kulağın üst sınırından, ensenin başlangıç noktasına kadar uzanan saçlı alandan alınan saç köklerinin ( greftlerin) dökülen bölgelere nakil işlemidir. Mutlaka hekimler tarafından yapılması gereken, ciddi bir operasyondur. Estetik kaygının yüksek olduğu günümüzde, saçlar görsel açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple de saç bakımına ve saç sağlığına oldukça dikkat etmeniz gerekir. Günümüzün önde gelen estetik uygulamalarından biri olan saç ekimine sadece estetik odaklı bakmamak gerekir. Sağlıklı bir uygulama olması açısından işlemi yapan kişinin mutlaka uzmanlığı olmalı ve merdiven altı saç ekim merkezlerine çok dikkat edilmelidir. Teknikler her ne kadar gelişmiş olsa da işlemler hem sağlık hem de estetik açıdan mutlaka kendisini ispatlamış uzmanlar ve klinikler tarafından, sterilizasyon şartlarının uygun olduğu merkezlerde yapılmalı ve kişiye özel olmalıdır. Bu açıdan saç ekimi düşünenlerin dikkat etmesi gereken şeylerin başında saç ekimi işleminin hastane ya da cerrahi tıp merkezlerinde yetkinliği ve uzmanlığı olan kadrolar ile yapılıyor olmasıdır.

“Öncelikle, saçları ile ilgili sorun yaşayan her hastayı ayrı bir değerlendirmeye almak gerekir. Çünkü en uygun operasyon tekniği hastaya yapılan muayene ve uygulanan bazı tetkikler neticesinde belirlenir. FUE ve DHI olarak iki farklı saç ekim yöntemine sahip olmak bu yüzden bizim için en büyük avantaj. Farklı tekniklerle uygulama yapabilmek, her hastaya en uygun şekilde müdahale yapabilmek konusunda bizi oldukça rahatlatıyor ve uygun tekniğin kullanımı da saç ekim operasyonunun başarılı sonuçlar vermesine önemli ölçüde katkı sağlıyor.FUE ve DHI saç ekimi olarak iki farklı tekniğe gereksinim duyulmasının önemli sebeplerinden birisi de hastada saçın transfer edileceği alanın genişliği ve yoğunluğu. Eğer geniş ve yoğun bir bölgeye operasyon yapılacaksa genellikle FUE saç ekim tekniğini kullanmayı tercih ediyoruz. DHI saç ekim tekniği ise özellikle kanama riskinin fazla olduğunu tespit ettiğimiz hastalarımız için çok daha ideal.”DHI saç ekimi ile FUE saç ekimi yöntemi arasındaki en belirgin fark, iki tekniğin uygulanma şekillerinin birbirinden farklı olmasıdır. Hastaya yapılacak saç ekim miktarı teknik ile doğru orantılı gerçekleşir. Örneğin tek seansta, FUE saç ekim tekniği ile bir hastaya ortalama 3000- 4500 greft kadar saç ekimi yapabilirsiniz. DHI saç ekim tekniğinde ise tek seansta yapabileceğiniz greft miktarı 1500- 2500 aralığındadır. Yani, daha fazla sayıda greft ekimi gerektiren hastalarda FUE saç ekim yöntemini tercih etmek uygun olacaktır.

DHI saç ekim tekniği, FUE saç ekim tekniğine göre daha ileri bir teknolojiyle gerçekleştirilir. İyileşme süresi daha kısadır. Operasyonda yaşanabilecek kanama riski yok denecek kadar azdır. DHI saç ekiminin bu gibi avantajlarını bilen hastalar, çoğu zaman olacakları operasyonda doktorlarından bu yöntemi kullanmasını talep ederler. Ancak, her işlemin kişiden kişiye farklılık gösterebileceği ve doktorun hastanın uygunluk derecesini ve sahip olduğu özellikleri göz önünde bulundurarak en uygun yönlendirmeyi yapacağı unutulmamalıdır.DHI saç ekim tekniği, FUE saç ekim tekniğine göre daha hızlıdır ve daha konforlu bir uygulamadır. Ayrıca DHI saç ekimi, saçların komple tıraş edilmesi yerine sadece ekim yapılacak bölgenin tıraş edilmesini gerektirmesi açısından da oldukça avantajlıdır. Küçük bölgelere yapılacak saç ekimleri için bu yöntem, hastalara büyük rahatlık sunar. FUE saç ekimi yönteminde ise saçların tümü tıraş edilir. Ancak özellikle geniş bölgelere saç ekimi yapılacaksa DHI saç ekimi yerine FUE saç ekimi tercih edilmelidir.FUE saç ekimi, hastaya uygulama yapılacak işlem bölgesine göre ortalama 6- 8 saat içerisinde tamamlanabilir. DHI yöntemi ise FUE’ye göre biraz daha uzun süreli bir operasyondur.

DHI saç ekimi fiyatları ve FUE saç ekimi fiyatları da birbirinden farklıdır. FUE saç ekimi daha uygun bir maliyetle ile yapılabilir. Ancak DHI saç ekimi son teknolojiye sahip ekipmanlar ile gerçekleştirildiğinden ve operasyon esnasında daha kalabalık bir cerrahi grup gerektirdiğinden maliyeti daha fazladır.”Saç ekimi yaptırmak isteyen ve hem DHI saç ekimini hem de FUE saç ekimini en ince detayına kadar araştıran hastalar bile DHI saç ekimi mi yoksa FUE saç ekimi mi daha iyi sorusunu çokça düşünüyorlar. Ancak şunun altını çizmeliyiz ki, bir hasta için hangi tekniğin daha iyi olacağı kesinlikle uzman doktor tarafından belirlenmeli. Hasta tabi ki uygun yöntemleri araştırıp isteklerini doktoru ile paylaşmalı. Ancak hastanın talep ettiği teknik mevcut durumu için uygun değilse ve istenilen başarılı sonuçları vermeyecekse, bu operasyonun gerçekleştirilmesi anlamlı olmayacaktır.Hastanın saçlarındaki dökülme durumu ve beklentiler göz önünde bulundurulmalı ve operasyon yöntemi kesinlikle uzman doktor tarafından belirlenmelidir. Dolayısıyla en iyi ve doğru saç ekim yönteminin hangisi olduğu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Saç problemi, günlük yaşamda herkesin başına gelebilecek sorunlardan biri olarak bilinir. Saç dökülmesi, saç seyrelmesi, kellik sorunu gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Böyle durumlarda uzman hekime danışarak yardım alınır. Kişinin saç ekimine uygunluğu tespit edilir.

Ön muayene yapılarak saç problemi hakkında detaylı bilgi alınır. Saç ekimi büyük önem taşıyan ve hassas bir konudur. Uygulama öncesinde hastanın tıbbi geçmişine bakılır. Böylelikle operasyon için uygun olup olmadığı tespit edildikten sonra gerekli olan çalışmalar başlatılır. Genelde 30 yaş üstü kişilerin tercih ettiği tedavi yöntemleri arasında yer alır.Aynı anda hem greft toplama hem de greft ekimini gerçekleştiren tedavi yöntemleri arasında yerini alır.

Böylelikle hastanın kısa süre içinde iyileşme sürecinin tamamlanmasını sağlar. Kişinin mevcut saçlarına zarar gelmez ve yapılan operasyon daha doğal görünüm elde edilmesinde rol oynar.

Yapılan sık ekimlik tedavi ile birlikte saçlar daha sağlıklı olur. Mevcut saçların zarar görmemesi ve saç dökülmesine engel olan tedavi yöntemidir. Oldukça az riskli bir operasyondur. Özel ekipmanların kullanılması durumunda daha iyi sonuçlar alınacaktır.Kadınlarda DHI yöntemi uygulanır mı?

DHI yöntemi diğer yöntemlerin aksine tıraşsız da uygulanabilmektedir. Tıraşsız uygulandığı için kadınlarda yapılan saç ekimi operasyonlarında genellikle bu yöntem tercih edilmektedir.

İnce telli saçlara saç ekimi yapılmaktadır. Ancak operasyon, normal saç telleri için toplanan saç kökü (greft) sayısından biraz daha fazla kök toplanmasını gerektirmektedir. Ön görüşme sürecinizde uzman hekim saçınızın detaylı analizini yapıp size bu konuda detaylar hakkında bilgilendirecektir.

Saç ektirdiğiniz zaman ekilen saçların yapısında herhangi bir değişme olmamaktadır. Yani kıvırcık bir yapıya sahip saç teli yeni ekildiği alanda tekrardan kıvırcık olarak uzamaktadır. Bu yapı düz saç tellerinde de geçerlidir yani düz saç teli kıvırcık olarak uzamayacaktır.

Saç ekimi için toplanan greftler, dökülmeye maruz kalmayan saç köklerine ve canlı ve sağlıklı dokulara sahip olduğundan; başarılı gerçekleştirilmiş bir operasyon sonrasında ekilen saçlar kalıcıdır ve ömürlüktür. Ancak yine de belli tip hastalıklar ve dış etkenlere bağlı olarak tekrardan saç dökülmesi gözlenebilmektedir.

Dhi saç ekimi sonrası süreç içinde belirli hususlara dikkat edilmelidir. Bunun için ilk olarak Dhi saç ekimininin ne olduğu bilinmelidir. Dhi saç ekimi “Doğrudan Saç Ekimi” olarak bilinmektedir. Bu uygulamada amaç; saç ekiminde kaliteyi artırmak, yoğun görüntüyü sağlamak, mevcut saçlı görüntüyü koruyarak saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran bireylerin günlük hayatlarına dönüşünü hızlandırmaktır.Dünyada yaygın bir uygulama alanı bulunmakla birlikte dhi yöntemini uygulayan klinik ve operasyon merkezleri Türkiye’de sayıca sınırlıdır. Bu yöntemde saç kökleri tek tek toplanmakta ve saç kökleri Choi Implanter kalemi ile istenilen bölgeye yerleştirilmektedir. Bu işlem sırasında saç derisinde herhangi bir delik açılmamaktadır. İşlem tek aşamada gerçekleştirilmektedir.

Normal saç ekim yöntemlerinde iki ayrı seferde yapılan bu işlem, saç ekimi işlemi dhi de implanterler ile tek seferde yapıldığı için doğrudan saç ekimi olarak adlandırılıyor.Dhi saç ekimi sonrası süreç, her saç ekimi öncesi olduğu gibi saç analizi yapılıp muayene ve genel tetkiklerin ardından hastanın ihtiyaçları belirlenmektedir. Sonrasında, yalnızca uzman kişiler tarafından kullanılması gereken medikal kalem sayesinde greftler toplanmaktadır.

Aslında tam olarak bu noktada Dhi yönteminin ayırt edici özellikleri devreye giriyor. Çünkü bu yöntemde önce kanal açmak sonra saç köklerini yerleştirmek için ayrı ayrı uygulamalar gerekmiyor. Ardından bu kalem sayesinde alınan saçlar cilde kesi ve kanal açılmadan direkt olarak yerleştirilir. Bu yöntemi tıraş yapılmadan, kesi olmadan ve saçı kısaltmadan yapılmaktadır. Saç ekimi işlemi dhi ile saç ekimi tamamlandıktan sonra saç derisi hızlı bir iyileşme sürecine girer.Dhi saç ekimi süreç, tüm saçların kısaltılmasına gerek olmaması yönüyle talepte bulunan herkese avantaj sağlamaktadır. Bu nedenle kadınların da rahatlıkla yaptırılabileceği bir saç ekimi işlemidir. Ve saç ekiminde saçlar uzun olmasına rağmen süreç içerisinde zarar görmezler.

Doku hasarı minimum seviyede olmasından dolayı iyileşme süreci oldukça kısa sürüyor. 7-10 gün gibi kısa süre aralığında bu iyileşme süreci tamamlanıyor. Operasyon esnasındaki kanama riski ise çok düşük seviyededir. Yüksek kanama riski taşıyan kişiler için oldukça ideal bir tekniktir. Gerekli bölgeye direkt ekim şansı sağlayan saç ekimi işlemi dhi, saç dökülmesi tamamlanmayan kişilere ekstra avantaj sağlar.Kanal açma ve kök yerleştirme işlemleri eş zamanlı yapılmaktadır. Bu sayede zaman kaybınız olmuyor, ağrısız acısız bir operasyon geçirmiş oluyorsunuz. İşlem sırasında her bir saç kökünün yerleştirme yönü en doğru şekilde belirlenir, mükemmel bir simetriyle saç şekliniz çizilir.Dhi saç ekimi sonrası süreç işe yarayıp yaramadığı şartlara uygun tüm saç ekimi adayları tarafından merak edilip araştırılmaktadır. Öncelikle unutulmaması gereken, bir saç ekiminin başarılı olması veya işe yaraması için dikkatlice hesaplanması ve uygulanması gereken birden çok ayrıntının bulunuyor olmasıdır.

Ön saç çizgisinin tasarımının doğru ve simetrik şekilde ayarlanabilmesi, saç köklerinin yerleştireceği kanala doğru açıyı verebilmek saç ekimi işlemi dhi sürecinin önemli unsurlar oluyor.

Ekilen saçların var olan saçların çıkış yönüne doğru uzayacak şekilde yerleştirilmesi ve saç köklerini mümkün olduğunca sık aralıklarla yerleştirebilmek; bir saç ekiminin işe yaramasını sağlayan en önemli detayları oluşturuyor. Alanında uzman doktor ve ekip tarafından uygulanan Choi tekniğinin işe yaramaması için hiçbir neden görünmemektedir.Dhi saç ekimi sonrası süreç iyileşme süreci ortalama bir hafta kadar sürmektedir. 5-6 günde kabuklanan deri dökülür, 3. aydan sonra yeni saçların çıktığı görülmektedir. Dhi saç ekimi, saç ektirmek isteyen bireylerin en çok tercih ettiği yöntem olmaktadır. Bu yöntemde bireyler diledikleri gibi saç ektirme işlemlerini gerçekleştirmektedirler.